לכבוד שבת: פאי תפוחים ונקטרינות

בופה No Comments on לכבוד שבת: פאי תפוחים ונקטרינות
19:19
30.04.24
נתי קאליש No Comments on מזקני חסידי צאנז: הנגיד שנחבא אל הכלים הלך לעולמו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

פאי תפוחים ונקטרינות (כ-18 כוסות קטנות)

הפעם עשוי פאי התפוחים בצורה שונה מעט. הוספתי נקטרינות לתפוחים המוקפצים לשדרוג הטעם והמראה, ואת הבצק המרודד הקלאסי המונח בתחתית הפאי הפכתי לקוביות פריכות והנחתי מעל הקרם.

לתפוחים מוקפצים:

80 גרם חמאה

4 תפוחי גרנד או פינק ליידי גדולים קלופים וחתוכים לקוביות

2 נקטרינות חתוכות לקוביות

5 כפות סוכר

4\1 כפית קינמון

 

לקרם וניל:

200 גרם שוקולד לבן

2\1 1 מכלים שמנת מתוקה

4\1 כפית מחית וניל או תמצית וניל שקופה

לקוביות הבצק:

75 גרם חמאה רכה

65 גרם סוכר (½4 כפות)

קורט מלח

30 גרם חלמון (2 חלמונים קטנים)

40 גרם אגוזי לוז קלויים בלי מלח וטחונים (½ כוס)

100 גרם קמח (כוס פחות 4 כפות)

הכנת הרכיבים לכוסות:

הכנת התפוחים המוקפצים:

במחבת רחבה מקפיצים את התפוחים בחמאה כ-6 דקות. מוסיפים את הנקטרינות, הסוכר והקינמון ומקפיצים עוד 2 דקות. מקררים מעט .

הכנת קרם הווניל:

ממסים את השוקולד הלבן ומוסיפים לו 4\3 מכל שמנת מתוקה כדי ליצור גנאש חלק. מוסיפים לו את מחית הווניל ומקררים לטמפרטורת החדר. מקציפים את 4\3 מכל השמנת המתוקה שנותר ומקפלים בעדינות לגנאש.

הכנת קוביות הבצק:

בעזרת וו הגיטרה של המיקסר לשים את החמאה הרכה עם הסוכר והמלח כ-4 דקות.

מוסיפים את שאר רכיבי הבצק וממשיכים ללוש רק עד גיבוש החומרים לבצק אחיד. מעבירים את הבצק למקרר לשעה וחצי.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ.

בעזרת סכין טובה חותכים את עלה הבצק לקוביות בגודל 1 ס"מ.

מעבירים את הקוביות לתבנית מרופדת בנייר אפייה או במשטח סיליקון ואופים בחום של 180 מעלות כ-12 דקות, או עד השחמה.

הרכבת הכוסות:

בתחתית הכוס מניחים כ-3-2 כפיות (תלוי בגודל הכוס) מהתפוחים המוקפצים.

מעל התפוחים מזלפים כ-4-3 כפות מקרם הווניל ומניחים מלמעלה את קוביות הבצק.

שומרים במקרר עד 48 שעות (ואז עדיף להניח את הקוביות ממש סמוך להגשה) או במקפיא עד שבועיים. מגישים קר מאוד.



0 תגובות